Dragi tatici, mamici, unchi, matuse, bunici, bunicute si viitori parinti, rugam cititi cateva sfaturi pentru managementul tunsului la copiii mici!
Câteva sfaturi care v-ar putea fi utile astfel încât copilul dvs. sa nu plânga la tuns
- Obisnuiti copilul cu periajul des, înca de când este foarte mic. Acest lucru ar trebui sa devina o rutina ca si spalatul pe dintisori! Copiii care sunt obisnuiti cu pieptanatul / periatul au sanse mult mai mari sa nu se sperie atunci când va veni momentul sa fie tunsi prima data!
- Când începeti sa pregatiti copilul mai marisor( aprox.2-3 ani) pentru primul tuns la salon, vorbiti-i despre asta într-un ton cald , vesel ca si când urmeaza sa îl duceti într-un loc în care-i place. Nu folositi totusi un ton exagerat de vesel si entuziasmat pâna nu va asigurati ca este deja in salon si ca deja vedeti ca ii place foarte mult! Nu va setati asteptarile prea sus dar totusi fiti pozitivi cu copilul despre actiunea tunsului.
- Daca este posibil încercati sa faceti programare sau sa duceti copilul la tuns, într-o perioada a zilei în care este deja bine hranit si odihnit! Sansele de reusita scad dramatic daca deja copilul este obosit, plimbat prin oras de câteva ore sau somnoros!
- Nu-i vorbiti niciodata copilului mic, pâna nu se obisnuieste cu tunsul despre foarceci, par taiat…mai bine îi spuneti ca îl duceti la coafat. Nu îi spuneti ca mergeti sa i se taie parul. Cuvântul taie îl poate speria.
- Când ajungeti prima data într-un salon cu copilul, lasati-l sa de acomodeze( familiarizeze) cu locul atâta timp cât este necesar. Si mai bine este daca poate vedea un alt copil mai mare, care sta cuminte la tuns!
- Daca copilul vine a doua oara si deja stie despre ce va fi vorba dar totusi înca îi e frica, puteti sa-i spuneti ca are voie sa plânga daca va simti ca îi vine sa plânga! Miraculos, s-ar putea sa nu mai plânga daca stie ca are voie.
Ciufolici va doreste mult succes si totodata va încurajeaza sa aveti rabdare multa cu copiii dumneavoastra!